Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

#ОСТАНИВКЪЩИ: ЧЕТЕНЕ НА „НАЕМНИЦИТЕ НА БАГДАД“ [ЧАСТ 1]

/
/
/
566 Views

Постът ми от онзи ден, свързан с реакциите към речта на ръководителя на кризисния щаб генерал Мутафчийски, предизвика вълна от коментари из интернет, достигна над 100 000 души и бе отразен от няколко медии. Така, несъзнателно, спомогнах за официализирането на простотията у нас. Честно казано, не очаквах толкова голям отзвук.

Постът ми гласеше: „Обесен на центъра”, “Нещастник”, “Палячо”, “Годжи, изпей нещо”, “Господ ще те съди”… Малка част от отговорите на емоционалната реч на генерала от снощи, с която той се опита да въздейства на хората на чисто лично ниво, защото на професионално явно не става. Тъжното е, че от снимките си личи, че това са само хубави, млади хора. Тези, които ще останат, ако най-лошият сценарий се развие. Бъдещето на България.

Реших, че обикновеното изобличаване на простотията никога не е била целта нито на книгите, нито на филмите ми. Борбата с нея не е в показването на изображението ѝ,  а включването в кауза и движение, което ще я пребори. След като снощи изгледах интервюто с координатора на спешните отделения в Ломбардия, Италия, реших да дам и своя малък принос към това хората да предпочетат да останат вкъщи и да намалим шанса за епидемия от COVID-19 у нас, като прочета любимата си глава от „Пиратите умират млади“ – „Наемниците на Багдад“. История за мъж, тръгнал от насилническите улици на Шотландия и стигнал до тези на Ирак и Афганистан, но вече не като част от улична банда, а като защитник. Последният жив човек, носещ на кожата си татуировка с надпис „M.O.B“  – Наемниците на Багдад.

Тук можете да видите първата част от главата, която прочетох с разрешението и съдействието на моите издатели от Ciela. Тъй като откликът беше страхотен и четенето бе гледано от над хиляда души, възнамерявам да говоря с няколко от останалите добри издателства за подобни четения на глави от други книги, които могат да ви станат интересни и да решите да прочетете по време на карантината, а и след това.

Приятно слушане.

#останивкъщи. Литературно четене на главата “Наемниците на Багдад” от книгата “Пиратите умират млади”. [ЧАСТ 1]

Gepostet von Пиратите умират млади от Михаил Кунчев am Dienstag, 17. März 2020

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar